П’ятеро донецьких міліціонерів отримали підозри у зраді


П’ятеро донецьких міліціонерів отримали підозри у зраді. Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

За роботу на окупантів п’ятеро колишніх міліціонерів отримали посади у правоохоронному органі так званої «народної республіки ДНР». Їм загрожує до 15 років позбавлення волі. Зрадники не лише добровільно працюють на окупантів та підтримують державу-агресора, а й публічно звинувачують українських військових у руйнуванні міст Донецької області та тортурах цивільного населення. Ним інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 7 ст.111-1 КК (колабораційна діяльність).

Зокрема у незаконно створеній «ДНР» 44-річний житель Донецької області — минулого старший оперуповноважений управління боротьби з злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, — за «віддану службу ворогові» отримав посаду «заступника міністра внутрішніх справ – начальника управління боротьби з організованою злочинністю».

Форму із символікою окупаційної влади наділа і колишня оперуповноважена управління боротьби з організованою злочинністю головного управління МВС у Донецькій області. У «ДНР» жінка добровільно пішла на співпрацю з ворогом і почала виконувати обов’язки старшого оперуповноваженого «управління боротьби з організованою злочинністю».

Склала присягу і колишня начальниця кримінальної міліції у справах неповнолітніх Центрально-міського районного відділу Горлівського міського управління міліції Донбасу. 35-річна фігурантка обійняла посаду у відділі у справах неповнолітніх «УАС МВС ДНР». Також серед зрадників – екс-начальник відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх Донецького міського управління міліції. Він отримав аналогічну посаду у «народній міліції» та закликає до повалення конституційного ладу в Україні. Список зрадників поповнив і колишній начальник громадської безпеки УМВС Рівненщини. За виправдання дій російської федерації 57-річному полковнику міліції дісталося крісло ректора місцевої академії внутрішніх справ імені Дзержинського.

368.media


Теги статті: КоллаборационизмколаборантиЗрадникиПредателиДНРПравоохранительные органыправоохоронціДержзрадаГосизменаДонецк
Останні новини