Еко-активістки приклеїли себе до скелета динозавра віком 66 млн років


Одна з активісток – мати чотирьох дітей. За її словами, вона побоюється наслідків зміни клімату.

У британського руху Just Stop Oil, який виступає за припинення розробки нових родовищ, з’явилися послідовники і в інших країнах, які влаштовують акції протесту в музеях та інших громадських місцях на знак протесту проти змін клімату. На цей раз відзначилися учасники радикального екологічного руху "Letzte Generation" ("Останнє покоління"), які проникли в берлінський Музей природної історії, повідомляє Reuters.

34-річна Керіс Коннелл та 42-річна Сольвіг Шинкоете в помаранчевих жилетах приклеїли себе до металевих стовпів, які підтримують скелет динозавра, якому близько 66 мільйонів років. Вони тримали плакат із написом "Що, якщо уряд не тримає це під контролем?"

Відвідувачам музею Коннелл заявила, що боїться "лісових пожеж, нестачі води, голоду і війни".

Сольвіг, мати чотирьох дітей, сказала, що побоюється наслідків зміни клімату:

"Мирний опір – це спосіб, який ми вибрали, щоб захистити наших дітей від смертельного невігластва урядів".

Активістки закликали владу Берліна зробити швидкі кроки зі скорочення викидів, наприклад, встановивши обмеження швидкості на автомагістралях та запровадивши більш доступний громадський транспорт.

Відео протестної акції з’явилося на сторінці Letzte Generati Twitter.

Уряд Німеччини поставив за мету скорочення викидів CO2, щоб до 2045 року вони стали вуглецево-нейтральними, але не встановив обмеження швидкості на мережі автомагістралей країни.

Акція протесту тривала 20 хвилин, доки не прибула поліція. Зняття жінок із поручнів зайняло ще 40 хвилин. Директор музею повідомив, що поліція порушила кримінальну справу про вторгнення та псування майна.


Теги статті: МузейJust Stop OilВеликобританіяВеликобританияДинозаврыекоактивістиэкоактивисты
Останні новини