Управління Держспоживслужби Києва роз’яснює, як зберігати продукти та безпечно харчуватися під час тривалих відключень світла.
Поради опубліковані у телеграм-каналі КМДА.
Киянам рекомендують дотримуватись таких рекомендацій:
Зробіть запас питної води та дізнайтеся, де є бювети поблизу. У разі НС бювети харчуватимуться від генераторів; Підготуйте запас продуктів тривалого зберігання (хліб, печиво, бублики, консерви); Намагайтеся готувати продукти у невеликій кількості, щоб не зберігати їх довго; У магазинах звертайте увагу на продукти, які можна зберігати поза холодильником; Купуйте та тримайте під рукою пакети з холодоелементом; За можливості зробіть запас гарячих напоїв у термосах; У разі відключення світла, намагайтеся рідше відкривати холодильник, тоді він повільніше нагріється, продукти можна зберігати на балконі. Продукти, що швидко псуються, краще зберігати при температурі +4.