Завербованим у ПВК "Вагнер" російським зекам показували відео страти дезертирів – BBC


Російським зекам, завербованим приватною військовою компанією "Вагнер", перед відправленням на фронт показували відео жорстоких страт дезертирів. Очевидно, таким чином найманців ПВК намагаються налякати, щоб відбити в них бажання втікати з поля бою.

Про це повідомила "Русская служба BBC News". Декілька їхніх співрозмовників, близьких до приватної військової компанії Євгена Пригожина, на умовах анонімності підтвердили, що така практика в лавах "Вагнера" існує.

Один зі співрозмовників повідомив, що "навчальні відео" для новобранців застосовувалися і до повномасштабної війни РФ проти України.

Ці джерела також розповіли, що знають щонайменше про три розправи над "зрадниками", які в публічний простір поки що не виходили.

Співрозмовник журналістів в одній із російських колоній сказав, що ув’язнених, які погодилися вирушити на фронт, заводили в спеціальну кімнату й на планшеті показували вбивства осіб, які нібито втекли з поля бою.

"Він там каже – я, такий-то, зрадник і пєтушар, кинув своїх товаришів на передовій – і далі в потилицю йому стріляють", – переказав ВВС побачене один із найманців "Вагнера".

Інший співрозмовник із колонії заявив, що йому теж показували відео – але інше, де людину стратили шляхом повішення.


Теги статті: ВойнаВійнаЕвгений ПригожинЗаключенныеДезертирРосійські найманціроссийские наемникиЧВК ВагнераЧВК Вагнер
Останні новини