США планують передати Україні комплекти високоточних "розумних бомб" - The Washington Post


Адміністрація президента США Джо Байдена планує відправити Україні передове електронне обладнання, яке перетворює некеровані авіаційні боєприпаси на "розумні бомби", здатні з високим ступенем точності вражати військові позиції супротивника.

Про це з посиланням на високопоставлених американських чиновників, знайомих із цим питанням, повідомляє The Washington Post .

Йдеться про комплекти обладнання на основі технології GPS, завдяки яким вільнопадаючі бомби перетворюються на всепогодні боєприпаси, що коректуються ("розумні").

Комплекти включають пристрої глобального позиціонування для підвищення точності і можуть бути прикріплені до різних видів зброї та літаків, утворюючи спільні боєприпаси прямої атаки JDAM (Joint Direct Attack Munition). Військові США використовували цю технологію для бомб вагою до 907 кг, зазвичай застосовуючи її до бомбардувальників та винищувачів.

За даними видання, ще неясно, чи схвалили президент США Джо Байден чи хтось із його головних радників із національної безпеки запропоновану передачу JDAM Україні. Також джерела журналістів не уточнили, чи будуть українські сили використовувати комплекти на літаках чи наземних озброєннях, чи якісь конкретні системи в арсеналі України будуть кандидатами на таке посилення.

"Постачання JDAM стане ще одним важливим кроком Вашингтона, щоб допомогти Україні відобразити російські сили, що вторглися, надавши новий спосіб націлювання на російські підрозділи і штаби", - йдеться в статті.


Теги статті: Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнаБоєприпасиЗброяОружиебомбабоеприпасыДжо БайденБайден ДжозефБайден ДжоВоенная помощьвійськова допомогаУкраїнаСША
Останні новини