Мінські угоди: спікер Держдуми РФ запропонував влаштувати трибунал над Меркель та Олландом


В’ячеслав Володін вважає, що угоди 2014 року за посередництвом колишнього канцлера ФРН та екс-президента Франції дали час Україні на "мілітаризацію". Більше того, глави держав разом з українською владою нібито задумували розпочати світову війну.

Визнання колишніх лідерів європейських країн Ангели Меркель та Франсуа Олланда про те, що підписання Мінських угод дали час Україні для того, щоб "стати сильнішими" мають бути використані як докази для міжнародного військового трибуналу. Таку думку 18 січня висловив речник Держдуми РФ В’ячеслав Володін.

У своїй заяві Володін також згадав секретаря РНБО Олексія Данилова, який в інтерв’ю "Суспільне Новини" заявив про те, що українська влада готувала суспільство до війни з РФ.

"Підготовка йшла божевільна... Завдання було президента, завдання було Ради нацбезпеки та оборони підготувати суспільство до війни. Суспільство до війни було готове", - сказав Данилов.

У зв’язку з цим Володін дійшов висновку, що укладання Мінських угод надало час і можливість Україні на "мілітаризацію", тому початок повномасштабного збройного вторгнення Росії "виявився єдино правильним рішенням, ухваленим на випередження".

"Ця заява, а також одкровення Меркель та Олланда, що Мінські угоди були способом дати час Києву на мілітаризацію, вкотре підтверджують, наскільки реальною та серйозною була загроза для безпеки не лише мешканців Донбасу, а й громадян нашої країни", - наголосив Володін. .

Спікер Держдуми переконаний, що визнання української влади та колишніх європейських лідерів мають бути використані як доказову базу для міжнародного військового трибуналу, оскільки, за словами Володіна, вони задумували розпочати світову війну.


Теги статті: Мінські домовленостіМинские соглашенияНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаСНБОВолодин ВячеславОлланд ФрансуаМеркельМеркель АнгелаГерманияНімеччинаГосдума
Останні новини