Мер міста Канни відвідав Бучу та Ірпінь


Французька делегація з Канн на чолі з мером Давідом Ліснаром відвідала Бучу та Ірпінь. Гості побували у тій частині міст, що піддалася найбільшим руйнаціям. 

Про це  стало відомо з публікації Бучанської міської ради та допису міського голови Ірпеня Олександра Маркушина в телеграм. 

У Бучі делегація побувала на території храму Андрія Первозванного, поспілкувались з настоятелем Храму отцем Андрієм та почули історії про реалії російської окупації – катування й мародерство, які чинили загарбники. Також члени делегації цікавилися роботою французьких жандармів під час ексгумації тіл та фіксацією злочинів рашистів. 

“Світ відкрив очі на звірства, коли фото з Бучі облетіли всі світові ЗМІ. Сьогодні почуті історії доповнили жахливу картину”, – прокоментував мер міста Канни Давид Ліснар. 

Також гості обговорювали з місцевою владою процес відбудови і роль міст-партнерів у цій справі. Зазначається, що, цілком ймовірно, Канни можуть стати наступним європейським партнером Бучі. Сторони будуть надалі обговорювати можливу допомогу Канн у відновленні Бучі.

"Ми з паном Ліснаром уже знайомі. Влітку минулого року в Парижі ми підписали Меморандум про партнерство між Ірпінською міськрадою та Асоціацією міст Франції. Наразі працюємо в напрямку реалізації спільних проєктів. Деякі з них обговорили сьогодні", – прокоментував візит французького колеги мер Ірпеня Олександр Маркушин.  

Як раніше писала , Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні у вівторок, 21 лютого, відвідала Київську область. Генеральний прокурор Андрій Костін показав Мелоні місця злочинів, скоєних російськими військовими, зокрема, в Бучі. 

Фото: Бучанська міськрада, телеграм-канал Олександра Маркушина  


Теги статті: Маркушин АлександрНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаИрпеньБучаЛиснар ДавидКанныФранцияФранція
Останні новини