ВАКС знову продовжив розслідування справи екс-нардепа Скуратовського


Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детективу НАБУ щодо продовження терміну досудового розслідування.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 21 жовтня термін розслідування справи за підозрою колишнього народного депутата Сергія Скуратовського та інших осіб у заволодінні правом вимоги банківської установи на 128 млн. грн.

Таке рішення 15 червня ухвалив ВАКС, повідомляє « Слово і справа ».

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити термін досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 62019000000001257 від 08.08.2019 до десяти місяців, тобто до 21.10.2023 включно», — йдеться у рішенні.

Раніше ВАКС заарештував екс-нардепа Скуратовського. Він досі перебуває у СІЗО.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру екс-нардепу Сергію Скуратовському та іншим особам понад 112 млн грн фінансовій установі. За інформацією «Слово і справа», йдеться про колишнього депутата Сергія Скуратовського.

За версією слідства, 2019 року Скуратовський, будучи фактичним власником низки юридичних осіб, здійснював забудову земельної ділянки на околиці Києва. Будівництво проводилося за кредитні кошти під заставу збудованого у майбутньому багатоквартирного житлового комплексу, земельних ділянок та низки особистих доручень (у тому числі й народного обранця).

Щоб уникнути іпотечних зобов’язань та отримання можливості продати побудовану житлову нерухомість, народний депутат із залученням начальника відділення Головного слідчого управління СБУ (нині особа обіймає керівну посаду в Центральному апараті ДБР), керівника підрозділу АРМА, керівництва державного підприємства «Сетам», а також оцінювачів організував протиправне відчуження права вимоги банківської установи через відповідне нацагентство та держпідприємство.

Особи використовували підроблені офіційні документи, надавали та отримували неправомірну вигоду. Завдяки чому досягли викупу вказаної нерухомості за заниженою вартістю на підконтрольну юридичну особу.

Висновки експертиз підтверджують, що реалізація цієї злочинної схеми спричинила банківській установі збитки понад 112 млн грн — саме така сума становить різницю між реальною вартістю та тією, яку сплатили зловмисники.

skelet.info


Теги статті: ДепутатыДепутатиСкуратовский СергейУголовное делоНАБУВАКС
Останні новини