У Малі розбилися обидва Су-25, які нещодавно їм продала Росія


У Малі 9 вересня в аварії розбився ще один штурмовик Су-25, який РФ поставила їм на початку цього року. Це вже друга подібна авіакатастрофа з російськими штурмовиками, які були передані цій країні у 2022 та 2023 роках.

Про це повідомляє Defense Express.

Так, цей літак був єдиним штурмовиком у Малі у всій країні і розбився неподалік від Альмустарата, на північ від регіону Гао. Втрату штурмовика вже підтвердили безпосередньо у Повітряних силах країни.

За словами начальника штабу Повітряних сил країни Малі Алу Бой Діарра, катастрофа зі штурмовиком Су-25 відбулася через технічну помилку. Він також не виключив фактор поганої погоди. На щастя, пілоти катапультувалися.

Що відомо про цей літак?

Цього разу розбився Су-25 з реєстраційним номером TZ-25C, який РФ поставила Збройним силам Малі на початку 2023 року у січні разом з гелікоптерами Мі-8 та літаками L-39. Тож політати йому малійським небом вдалося менш як рік.

У мережі вже виклали фото з місця аварії.

#azawad #tin_awkarPhotos exclusives de l’avion de combat de l’armée malienne abattu par les forces azawadiennes à Tin_awkre hier soir 17h@africanpercpt @azawad_news @Chaboune_Ag @cicamazawad @AJArabic @skynewsarabia pic.twitter.com/xOuC45Wy2F

— Issa Ag Amoudak Alla ⴰⴶ ⴰⵎⵓⴸⴾ (@issatenere) September 10, 2023

#Mali🇲🇱 - Images from the crash site suggest that the Malian Air Force lost its Su-25 reg. TZ-25C (delivered January 2023). CMA reported that their forces had fired on the jet, leading to the crash. There were also very bad weather conditions, another possible cause of the crash. https://t.co/kAGTqhNUze pic.twitter.com/BDLdUJgiOO

— Fabian (@fabsenbln) September 10, 2023

Друга НП з російськими Су-25 в Малі

До цього в Малі розбився ще один російський штурмовик Су-25, який був отриманий у серпні 2022 року. Він розбився на початку жовтня у міжнародному аеропорту Гао.


Теги статті: Су-25АвиакрушениеАвіакатастрофаАвиакатастрофаРоссияРосіяМалиАлу Бой Диарра
Останні новини