Сійярто: "Лицемірний" ЄС заздрить Угорщині й Туреччині – наших лідерів поважають


Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто висловив обурення, як він це назвав, "лицемірством" Європейського Союзу, який критикує його державу й Туреччину за недемократичність, а насправді – "заздрить".

Про це Сійярто сказав в інтерв’ю Bloomberg TV, фрагмент із якого опублікував у своєму Facebook.

Голова угорського МЗС звинуватив Євросоюз у "лицемірстві" через те, що він критикує Угорщину й Туреччину через недемократичність, тоді як сам заздрить високому рівню підтримки влади в цих країнах.

"Ми повинні усвідомлювати – як турецький уряд, так і угорський, – що всі ті уряди, які йдуть проти міжнародного ліберального мейнстріму, є об’єктами нападів, несправедливих, необґрунтованих, упереджених нападів і звинувачень", – сказав він.

Сійярто вважає, що будь-який європейський політик "був би щасливий виграти вибори з таким відривом", як турецький президент Реджеп Таїп Ердоган чи угорський прем’єр Віктор Орбан, бо в них "дуже крихкі політичні системи".

"Тому я вважаю великою перевагою з турецького та угорського боку те, що наші політичні системи стабільні, наших лідерів поважають, і наші лідери користуються підтримкою громадськості, тому що вони виграли вибори і отримали більшість у своїх парламентах", – сказав він.

"Саме тому Туреччина й Угорщина є предметом заздрості ЄС, коли йдеться про політичну стабільність", – підсумував Сійярто.

Європейський парламент цього тижня ухвалив звіт про те, що процес вступу Туреччини до Євросоюзу за нинішніх обставин не може відновитися, та закликав ЄС вивчити "паралельні та реалістичні рамки" для своїх зв’язків з Анкарою.


Теги статті: Эрдоган Реджеп ТайипЭрдоганЕрдоганЄвросоюзЕвросоюзТурцияТуреччинаВенгрияУгорщинаСийярто Петер
Останні новини