Два гелікоптери Мі-8 РФ "відмовилися" виконувати бойові завдання, — ЗМІ


Експерти прогнозують Росії авіаційний канібалізм — коли одні літаки розбирають, щоб ремонтувати інші, а також, що повітряний флот РФ скорочуватиметься, а кількість авіакатастроф збільшуватиметься.

Колапс, що склався в російській авіації, дістався і бойових машин. Днями одразу два вертольоти Мі-8, які виробляються в Росії, "відмовилися" виконувати бойові завдання.

Про це йдеться у матеріалі "Військового кур’єра".

Зазначається, що один з гелікоптерів із серйозними пошкодженнями сів на автомобільну дорогу у Брянській області. Інший – розбився у Киргизстані.

"Відбувалися подібні інциденти і минулого року: Росія втрачала поза полем бою навіть сучасні ударні вертольоти Ка-52. Не дивно, що минулого року РФ провалилася на виставці військової техніки в Дубаї. У цивільній авіації РФ проблеми з літаками взагалі стали повсякденністю", - пише "Військовий кур’єр".

Тільки в однієї російської авіакомпанії "Якутія" за тиждень із бортами сталося 7 інцидентів, а деякі авіакомпанії змушені скорочувати кількість авіарейсів, тому що літати нема на чому.

Незважаючи на бажання виробляти літаки, можливості на це Росія не має — доступ до імпорту закритий, а локалізувати виробництво складного обладнання, такого як, наприклад, авіоніка чи системи управління, не вдається. За минулий рік Росія не випустила жодного літака.

Бракує РФ зараз запчастин навіть до своєї військової авіації. І про це свідчать не лише нещодавні інциденти із Мі-8. Ще минулого року американський Інститут вивчення війни повідомляв, що Міноборони РФ хотіло викупити у країн-партнерів компоненти до своєї військової техніки.

"Що чекає на російську авіацію далі, здогадатися неважко - авіаційний канібалізм: це коли одні літаки розбирають, щоб ремонтувати інші. А це означає, що повітряний флот РФ постійно скорочуватиметься. А авіакатастроф буде все більше і більше. Втім, таке майбутнє чекає не тільки авіацію. Як доводить російський колапс у комунальній сфері, суцільною катастрофою стане вся Росія", - резюмує "Військовий кур’єр".


Теги статті: Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнаМи-8ВС РФВоздушно-космические силы РФ (ВКС РФ)ВКС РФ
Останні новини