Канцлер Німеччини та прем’єр-міністр Франції пообіцяли подальшу військову підтримку Україні


Канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь провели зустріч у Берліні, під час якої обговорили продовження військової підтримки України та посилення оборонної співпраці.

Про це повідомляє DPA.

Очільник німецького уряду вкотре закликав не послаблювати військову підтримку Києва, водночас його французький колега заявив, що Париж продовжуватиме підтримувати Україну фінансово та надавати технічне та військове обладнання.

"Я дуже сильно виступаю за те, щоб США та Європа, а також усі європейські держави-члени зробили такий значний внесок, щоб план російського президента (Володимира Путіна) перечекати (Захід) не спрацював", – сказав Шольц.

Своєю чергою Атталь наголосив на важливості якості зброї, що постачається Україні.

"Вона повинна відповідати найвищим необхідним стандартам, щоб українці могли себе захистити", – зауважив він, нагадавши, що Париж поставив Києву далекобійні крилаті ракети Scalp.

Сторони також висловили оптимізм щодо двох спільних оборонних програм, які зараз розробляються: бойової авіаційної (FCAS) та основної наземної бойових систем (MGCS).

"Я хочу чітко сказати, що бачу, що обидва проєкти досягають значного прогресу, та що співпраця між нашими двома країнами є дуже інтенсивною", – відзначив Шольц.

MGCS є наступником німецьких основних бойових танків Leopard та французьких Leclerc, що має бути прийнятий на озброєння протягом наступного десятиліття. Натомість Повітряна FCAS має бути введена в дію з 2040 року та замінити винищувачі Eurofighter.


Теги статті: помощь Украинедопомога УкраїніШольц ОлафШольцГабриэль АттальАтталь ГабриэльФранцияФранціяНімеччинаГермания
Останні новини