У Києві рівень води у Дніпрі піднявся майже на 45 см


Як повідомляє КГВА, повінь столиці загрози не несе, аварійні підтоплення містом не зафіксовані, а до критичного рівня води ще понад 1,3 м.

Протягом останніх п’яти днів рівень Дніпра в межах столиці зріс на 45 сантиметрів, у тому числі за останню добу — на 29 см. Про це повідомила 14 березня Київська міська військова адміністрація (КГВА) в офіційному телеграм-каналі.

"Підйом відбувається внаслідок збільшення скидів води з Київського водосховища через пропуск весняної повені. Тому спостерігається початкове затоплення заплав і знижених прирічкових територій. Рівень небезпеки гідрологічних явищ I (жовтий)", — ідеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що наразі повінь Києву загрози не несе. Аварійні підтоплення містом не зафіксовано. Промислові об’єкти та житлові масивні міста поза небезпекою. До критичного рівня води ще понад 1,3 м. Моніторинг повені триває.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища в Україні

Дані наводяться на основі інформації Укргідрометцентру.

Фото: Укргідрометцентр

14-15 березня внаслідок підвищення та утримання високих рівнів води:

на Десні та її притоці річці Снів продовжуватиметься затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському районах Чернігівської області та Шосткінському районі Сумської області (І рівень небезпеки – жовтий);

на Верхньому Дніпрі (у межах країни) спостерігатиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення низки прирічкових сіл водами Сожа (за даними ДСНС) та Дніпра у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).

Окрім того, 14-15 березня, внаслідок скидання води з Київського водосховища, у зв’язку з проходженням весняної повені, на Дніпро у Києві та Бориспільському районі Київської області рівні води утримуватимуться вище за відмітки початкового затоплення заплав і знижених прирічних територій (І рівень небезпеки — жовтий).

14-18 березня, у зв’язку з пропуском весняної повені каскадом дніпровських водосховищ та скидів води з Канівського водосховища:

у верхній частині Кременчуцького водосховища спостерігатимуться коливання рівнів води з можливим затопленням заплав і частковим затопленням знижених ділянок (І рівень небезпеки — жовтий);

унаслідок спустошення Каховського водосховища та входження річки Дніпро у старе природне русло, рівні води значно нижчі за відмітки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях (III рівень небезпеки — коричневий).


Теги статті: КиївКиевуровень водырівень водиКГВАНаводнение
Останні новини