У Туреччині на муніципальних виборах у більшості регіонів вперше лідирує опозиція


На сьогоднішньому голосуванні обирають близько 1400 мерів та 22000 депутатів по всій країні, на даний момент опрацьовано близько 38% голосів.

Лідирує на виборах із 38,82% лівоцентристська «Республіканська народна партія» (НРП), лідером якої у листопаді 2023 року став Озгюр Озель. Правляча «Партія справедливості та розвитку», головою якої є президент країни Реджеп Тайіп Ердоган, набирає 37,28%. Завдяки підтримці курдських регіонів 5,62% набирає Демократична партія народів.

Сьогодні у Туреччині вибори також відбуваються у найбільших містах (Стамбулі, Анкарі, Ізмірі, Бурсі та Адані) — там скрізь лідирує «Республіканська народна партія». У Стамбулі на виборах з 49,5% лідирує чинний мер-опозиціонер від НРП Екрем Імамоглу, якою сенсаційно виграв вибори у 2019 році, а за час правління встиг отримати 2 роки та 7 місяців позбавлення волі за образу рад Вищої виборчої ради Туреччини.

Аналогічна ситуація розгортається і в турецькій столиці — при цьому там чинний мер від НРП Мансур Яваш набирає 64,48% голосів, що вдвічі більше від результату опонента від правлячої партії Тургута Алтиноко.


Теги статті: Тургута АлтынокаМансур ЯвашЭкрем ИмамоглуЭрдоган Реджеп ТайипЭрдоганОзгюр ОзельВыборыВибориОппозицияопозиціяТурцияТуреччина
Останні новини