У сфері оборони України впроваджено вже понад 300 стандартів НАТО


На сьогодні вже запроваджено 322 стандарти НАТО, а ще 50 перебувають на стадії впровадження. Загалом в Альянсі діє 1135 стандартів.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

"Цитуючи міністра оборони, скажу, що Збройні сили мають відповідати усім критеріям НАТО і для цього треба змінюватися задля досягнення взаємосумісності", – підкреслив заступник міністра оборони Станіслав Гайдер.

Заступник міністра оборони зазначив, що одним з важливих проєктів є також запуск спільної з НАТО інституції – аналітичного, тренувального та освітнього центру, який не лише допоможе забезпечити спільний аналіз безпекових викликів, а й сприятиме вдосконаленню системи підготовки та військової освіти. За його словами, Україна в межах діяльності центру не лише отримуватиме знання: українці також ділитимуться з партнерами власним досвідом.

"Наш внесок у діяльність центру пов’язаний насамперед із десятирічним досвідом російсько-української війни, інноваціями та практиками, які ми сформували за час повномасштабного вторгнення Росії. І цей досвід уже змінює стандарти НАТО, формує спроможність відповідати на виклики та загрози у сфері оборони", – наголосив він.


Теги статті: ЗСУВСУГайдер СтаниславОборонаУкраинаУкраїнаСтандарты НАТОстандарти НАТОНАТО
Останні новини