Посадовець Держаудитслужби Хандусенко придбав значну кількість майна під час війни


Заступник голови Південного офісу Державної аудиторської служби Дмитро Хандусенко (колишній податківець) під час війни набув значну кількість майна.

Про це ЗМІ дізналися з його декларації за 2023 рік, яку він подав у 2024 році.

Посадовець задекларував, що з родичів має лише доньку Ангеліну. Свою колишню дружину Маріанну Грабовенко та батька Ігоря Хандусенка та їхнє спільне майно він в декларації не вказав.

У жовтні 2023 року Хандусенко набув квартиру у 201 кв. м в Одесі. Вартість цього майна, за декларацією, склала 970 тис. гривень, що може свідчити про її значне заниження.

Також посадовець вказав придбання нежитлового приміщення у 71,6 кв. м за 691 тис. гривень в Одесі 31 серпня 2023 року.

У жовтні 2023 Хандусенко задекларував придбання 12,5 тис. кв. м землі в Великодолинській ОТГ всього за 31 тис. гривень. Це було потрібно для бізнесу його батька, про який ми напишемо у наступних публікаціях.

Хандусенко задекларував дохід від зайняття підприємницькою діяльністю на суму у 4 млн гривень. Також 371 тис. гривень він отримав від продажу криптовалюти та 980 тис. гривень від відчуження нерухомого майна. Готівкою посадовець зберігає 3 млн гривень та 70 тис. доларів.  Він задекларував винахід: «Спосіб одержання активованого мінерального порошку для асфальтобетонної суміші» у 2021 році для фірми «Торгівельний дім «Зеніт плюс». Це його компанія, яка вже оформлена на батька.

Нагадаємо, цього року останній подарував посадовцю Range Rover (2013). Вартість автомобіля, як зазначено, складає 900 тис. гривень, хоча реальна ринкова ціна стартує від 3,5 млн гривень!


Теги статті: ОдесаОдессаХандусенко МаріаннаХандусенко ІгорЧиновникиДеклараціядекларацияДекларацииДержаудитслужбаГосаудитслужбаГАСУДАСУХандусенко Дмитрий
Останні новини