В Україні розробили тепловізійні прилади для виявлення "Шахедів"


Інженери української компанії Compass Engineering створили нове обладнання з тепловізійним баченням для боротьби з ворожими БПЛА, зокрема "Шахедами". Їх уже отримали "нічні мисливці" за дронами з лав Державної прикордонної служби України.

На Facebook-сторінці ДПСУ 5 липня показала відео ноу-хау на озброєнні мобільних вогневих груп ППО. За допомогою цього спеціального пристрою безпілотники вдається виявити на значній відстані.

"Тепловізійний об’єктив, встановлений між кулеметами, слугує "прицілом", що дозволяє вночі бачити на екрані об’єкти й вести по них прицільний вогонь. Тож результативність роботи мобільних вогневих груп має бути тепер ще вищою", – очікують у відомстві.

Як видно на ролику, тепловізійним об’єктивом захисники українського неба обладнали свою ударну зброю, встановлену прямо в кузові пікапа. Під час повітряної тривоги машина військових оперативно виїжджає до району ймовірного прольоту "Шахедів".

Зазначимо, що Compass Engineering розробляє та впроваджує на практиці інноваційні технологічні рішення для наших Сил оборони з початку повномасштабної війни.


Теги статті: ПВОППОГПСУДПСУShahed-136Shahed-131
Останні новини