Німецька компанія Hugo Boss остаточно залишила ринок РФ


Бізнес купила компанія "Стокманн".

Про це повідомили у Reuters.

"Ми можемо підтвердити, що наше російське дочірнє підприємство було продано компанії АТ "Стокманн", яка належить одному з давніх гуртових партнерів Hugo Boss у цій країні", – заявили в Hugo Boss.

Угоду було закрито 2 серпня, але її суму не розкривають. Відомо, що законодавство РФ зобов’язує іноземні компанії продавати свої активи у країні зі знижкою щонайменше 50%. Виходячи з того, що на кінець 2022 року у Hugo Boss було 19 магазинів у Росії, і з урахуванням усіх знижок, експерти приблизно оцінюють угоду у 800 млн рублів при ринковій вартості бізнесу 1,8 млрд руб.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ у Hugo Boss заявили про намір призупинити роздрібну торгівлю, електронну комерцію та закрити свої магазини в країні-агресорі. Але згодом стало відомо, що вона продовжує торгівлю. Станом на кінець березня-2023 у базі даних російської митниці значилося близько 18 тис. транзакцій на рік від "Хьюго Босс РУС" за прямі поставки від Hugo Boss AG. На цьому фоні Hugo Boss зазнав тиску з боку коаліції активістів B4Ukraine.

"У плані гуртового бізнесу ми виконували договірні зобов’язання перед партнерами. У цьому контексті Hugo Boss завжди дотримується чинних санкцій ЄС", – стверджують у німецькій компанії.


Теги статті: СтокманнРоссияРосіябізнес в РосіїБизнес в РоссииHugo Boss
Останні новини