Кабмін затвердив форми двох видів повісток до ТЦК


Кабінет Міністрів затвердив зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу в період мобілізації та особливого періоду. Повістки можуть бути оформлені на бланку або сформовані через Єдиний державний реєстр призовників.

Цю інформацію було отримано з постанови від 16 серпня 2024 року № 951.

Згідно з постановою, повістки, сформовані через Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів (у тому числі роздруковані), а також повістки, оформлені на бланку, мають однакову юридичну силу.

У випадку оформлення повістки на бланку, керівник ТЦК засвідчує її особистим підписом і скріплює гербовою печаткою.

При формуванні повістки через Єдиний державний реєстр призовників, керівник ТЦК накладає на повістку кваліфікований електронний підпис у день її формування.

Згідно з постановою, кожна повістка, сформована через Єдиний державний реєстр, міститиме унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду. Таку повістку можна роздрукувати. В цьому випадку її паперова форма повинна містити придатний для зчитування QR-код із відповідною інформацією.

Повістки, сформовані через Єдиний державний реєстр, можуть: централізовано друкуватися та надсилатися військовозобов’язаним та резервістам засобами поштового зв’язку рекомендованими відправленнями з описом вкладення та повідомленням про вручення; друкуватися і вручатися військовозобов’язаним та резервістам під час оповіщення в роздрукованому вигляді.

“У випадку, якщо резервіст або військовозобов’язаний уточнив свої облікові дані після завершення 60 днів, що відведені законодавством на уточнення своїх облікових даних (тобто до 16 липня, – ред.), повістка може надсилатися на адресу місця проживання, вказану резервістом або військовозобов’язаним під час уточнення облікових даних”, – йдеться в постанові.


Теги статті: військовий облікВоинский учетповесткаповісткаКабмінКабмин
Останні новини