Норвегія на третину скоротить експорт газу в Євросоюз


Європейський газ зазнає кризи, оскільки Норвегія розпочинає сезон ремонтів і зменшить експорт газу.

Про це інформує Bloomberg.

Величезна газова індустрія Норвегії планує розпочати щорічне серйозне технічне обслуговування в критичний момент для всього континенту. Це призведе до зменшення норвезького експорту газу на третину протягом приблизно трьох тижнів.

Приблизно протягом трьох тижнів, починаючи з кінця серпня, Європа не отримуватиме потоки, еквівалентні щоденним потребам газу в Італії чи Франції. Хоча технічне обслуговування є звичайною практикою для газових об’єктів влітку, коли попит зазвичай нижчий, цього разу ставки високі, оскільки це збігається з періодом інтенсивної волатильності цін.

Європейський ринок газу був особливо чутливим до збоїв цього літа, оскільки спека в інших куточках світу посилила конкуренцію за паливо. Трейдери готуються до можливого припинення потоків із Росії після українського вторгнення, а ескалація конфлікту на Близькому Сході може спричинити нові проблеми.

Важливість сезону ремонтів для енергетичної безпеки Європи стала очевидною минулого літа, коли незаплановані роботи на деяких норвезьких об’єктах призвели до різкого зростання цін.


Теги статті: ЄвросоюзЕвросоюзНорвегіяНорвегияекспорт газуэкспорт газа
Останні новини