У Франції ультраліві під резолюцією про імпічмент Макрона зібрали понад 80 підписів


Ультраліва партія "Нескорена Франція" оголосила, що вже зібрала понад 80 підписів депутатів під пропозицією резолюції про імпічмент президента Еммануеля Макрона.

Цю інформацію партія оприлюднила на офіційній сторінці своєї парламентської групи в мережі Х.

«Ми подали пропозицію щодо резолюції про імпічмент президента республіки. 81 підпис від 3 парламентських груп», - йдеться в повідомленні.

Окрім 72 депутатів-учасників LFI, підписантами також є кілька екологів та депутати з острова Реюньйон, що належать до групи «Ліві демократи та республіканці».

Згідно зі статтею 68 Конституції, пропозиція про імпічмент може бути винесена, якщо її підписала не менше ніж одна десята депутатів, тобто 58 обраних членів парламенту. Після цього процедура має пройти через бюро Національної асамблеї, яке перевірятиме прийнятність такої пропозиції.

На думку підписантів, відмова Емманюеля Макрона призначити головою уряду Люсі Касте – єдиного кандидата, запропонованого "Новим народним фронтом" – є серйозним порушенням обов’язку поважати волю виборців.

Ультраліві також закликали французів продовжувати підтримувати онлайн-петицію про відставку президента, яка вже зібрала 214 000 підписів. Цю ініціативу кілька днів тому започаткувала голова парламентської групи LFI у Національній асамблеї Матильда Пано.


Теги статті: ИмпичментімпічментЛюси КастеМакрон ЭммануэльМакрон ЕмануельМакронФранцияФранціяультраправые
Останні новини