«Жадан і Собаки» випустить футболки із малюнками загиблої 18-річної художниці Ніки Кожушко


Гурт “Жадан і Собаки” планує випустити серію футболок із малюнками Ніки Кожушко, художниці, яка загинула під час обстрілу Харкова 30 серпня. Усі доходи від продажу підуть батькам мисткині. Гурт обіцяє окремо оголосити результати конкурсу малюнка для нового мерчу, в якому брала участь і Ніка.

“Ми знаємо, як сильно ви чекаєте результати нашого недавнього конкурсу малюнків для майбутнього мерчу. Однак, перш ніж оголосити результати, ми хочемо зробити щось дуже важливе. Наша добра подруга, 18-річна Ніка Кожушко, загинула під час російського обстрілу. Вона також брала участь у конкурсі. Ми висловлюємо щирі співчуття родині Ніки і хочемо долучитися до збереження її пам’яті та творчості. Світла пам’ять Ніці. Нехай, бодай так, живуть її малюнки”, – пояснює своє рішення гурт.

      Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Zhadan i Sobaki (official) (@zhadanisobaki)

Нагадаємо, 30 серпня під час обстрілу в Харкові загинула 18-річна художниця Вероніка Кожушко. Про це повідомив поет, співак, а нині військовослужбовець Сергій Жадан.

“Сьогодні під час обстрілу в Харкові загинула Ніка Кожушко – дуже молода, щира і талановита. За годину до своєї загибелі надіслала свій новий малюнок. Тобто, свій останній малюнок. Росіяни продовжують знищувати наше майбутнє“, – написав Жадан і зазначив, що цьому немає пояснення чи виправдання.

Поет оприлюднив малюнок художниці, який став її останнім:


Теги статті: Кожушко НікаПогибшиеХарківХарьковхудожникисоцмережіСоцсетиЖадан и Собаки
Останні новини