Під час виконання службових обов’язків загинув рятувальник Київщини Денис Борбіт


Під час виконання службових обов’язків загинув начальник піротехнічного відділу ДСНС Київщини Денис Борбіт.

Про це повідомляє ДСНС України.

43-річний Денис працював у Службі порятунку з 2016 року.

Українська журналістка Євгенія Подобна поділилася, що познайомилася з ним минулого року в Чорнобилі, де вона знімала його для фільму про окупацію Чорнобильської зони відчуження. 

“Денис був з тих, хто запам’ятовується. Сапер Чорнобильської зони відчуження. З козацькими вусами та оселедцем, дуже глибокий і закоханий у свою професію”, – написала Євгенія.

Він розповів їй, що був водолазом-сапером і розміновував водойми, потім працював у Зоні відчуження, а також розміновував Бучу та Ірпінь, зокрема і вулицю журналістки.

“Подякувати йому за це особисто було великою честю. Ми домовлялися, що колись пізніше я запишу з ним інтерв’ю про ті дні і те, що він там бачив”, – зазначила вона.

В одному з дописів у фейсбуці він писав: 

“Знаєте, є такий вираз: якщо сапер гине, його душа не встигає відлетіти, бо тіло дуже швидко розриває на атоми… А я думаю, якщо зі мною щось станеться, то уламки моєї душі залишаться в тих, хто мене любить, в тих, кого люблю я, в тих, кого любив… А тоді, коли не залишиться нікого, хто мене знав, то янголи зберуть їх і понесуть туди, куди потрібно… а поки я буду поряд”.


Теги статті: ПогибшиеНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаГСЧСДСНС
Останні новини