У рейтингу за рівнем життя Україна посіла 66-е місце


Україна посіла 66-е місце за якістю життя серед 83 країн.

Опубліковано рейтинг країн за якістю життя. У першій половині 2024 року Люксембург очолив рейтинг за цим показником, тоді як Нігерія опинилася на останньому місці серед 83 країн. 

Про це свідчить щорічний рейтинг якості життя, що складається в рамках міжнародного проєкту Numbeo.

Найкращі 10 країн за якістю життя 

1 місце: Люксембург — високі показники купівельної спроможності, безпеки та якості медичних послуг;2 місце: Нідерланди — потужна економіка та високий рівень життя;3 місце: Данія — відзначається чудовою соціальною підтримкою та безпекою;4 місце: Оман — високий рівень безпеки та купівельної спроможності;5 місце: Швейцарія — відзначається стабільністю та якісною системою охорони здоров’я;6 місце: Фінляндія — потужний соціальний захист та якість життя;7 місце: Ісландія — стабільна економіка та соціальна підтримка;8 місце: Австрія — поєднання безпеки, здоров’я та економічної стабільності;9 місце: Норвегія — високий рівень життя та соціального захисту;10 місце: Швеція — стабільна економіка та високий рівень життя.

Україна посіла 66-е місце за якістю життя серед 83 країн. Наша країна має стабільний, але нижчий рівень життя в порівнянні з європейськими державами. 

Цікаво зазначити, що у 2020 році за якістю життя Україна посідала 65-те місце. Це свідчить про те, що повномасштабне вторгнення не призвело до різкого падіння країни в рейтингу. За оцінками, відбулося певне покращення, зокрема, в сфері охорони здоров’я.Водночас Росія та Білорусь розташувалися вище в рейтингу, займаючи 65-е та 52-е місця відповідно.

Аналітики оцінюють країни за такими критеріями, як клімат, рівень забруднення, купівельна спроможність, ціни на житло, вартість життя та час на дорогу до роботи. 


Теги статті: РейтингУкраїнаУкраина
Останні новини