З’явилися подробиці операції "Моссада" щодо масового замінуванням пейджерів


Ізраїльська розвідка “Моссад“ вчора приголомшила весь світ, провівши хитромудру операцію, в якій використовувалися звичайні пейджери для атаки на ліванське угруповання “Хезболла“.

17 вересня по всій території Лівану сталася серія вибухів, пов’язаних з пейджерами. В результаті цієї атаки постраждали 4000 осіб, а 11 загинули. Серед постраждалих - посол Ірану в Бейруті Моджтаба Амани, а також двоє співробітників іранського посольства. Примітно, що постраждали й члени “Хезболли“ в Дамаску, включаючи сина депутата ліванського парламенту Алі Аммара, повідомляє Al Hadath.

Ізраїльські розвідники перехопили партію пейджерів ще до їх доставки в Ліван, стверджує Sky News Arabia, посилаючись на джерела. Оснастивши пристрої невеликою кількістю вибухівки PETN, вони дозволили здійснити дистанційне нагрівання акумуляторів пейджерів, що і стало причиною вибухів. Al Jazeera додає, що в кожному пейджері містилося не більше як 20 грамів PETN, і пристрої були ввезені до Лівану за п’ять місяців до інциденту.

Занадто багато послідовних і вкрай серйозних травм. Якби вибухали перегріті акумулятори, можна було б очікувати набагато більшої кількості дрібних загорянь та осічок— підтверджує цю версію і колишній співробітник АНБ США Едвард Сноуден.

“Хезболла“ звинувачує Ізраїль в організації цієї атаки і обіцяє “справедливу відповідь, звідки не чекали“. Влада офіційно не коментувала те, що сталося, однак Axios, посилаючись на свої джерела, стверджує, що операція була схвалена на недавній нараді ізраїльського керівництва.


Теги статті: ІзраїльИзраильвибухиСиріяСирияЛіванЛиванТерактХезболлаМОССАД
Останні новини