Військові щотижня виявляють 12 тисяч цілей РФ завдяки штучному інтелекту, - МО


Щотижня українські військові виявляють 12 000 одиниць російської техніки завдяки платформі штучного інтелекту Avengers.

Про це повідомила пресслужба Міноборони з посиланням на заступницю міністра оборони України з питань цифровізації Катерину Черногоренко.

У відомстві зазначають, що платформу розробив Центр інновацій Міністерства оборони України. Результату досягають завдяки автоматичному аналізу відео з дронів і стаціонарних камер.

Завдяки платформі штучного інтелекту оператори можуть приймати рішення швидше і ефективніше, а ризик помилок через втому зменшується. При цьому платформа продовжує покращувати свої вміння розпізнавання різноманітної техніки, навіть у складних умовах, наприклад танків, що заховані в лісах, або БМП, що рухаються по ґрунтових дорогах.

"Платформа Avengers, розроблена Центром інновацій Міноборони, є унікальною у світі за обсягом відеоданих про ворожу техніку. Ми продовжуємо розвивати Avengers та інші рішення на базі штучного інтелекту, щоб забезпечити нашим військовим перевагу. В подальшому ми плануємо розширити хмарні можливості платформи, а також інтегрувати рішення штучного інтелекту на безпілотники".


Теги статті: AvengersЗСУВСУЧерногоренко ЕкатеринаМинобороныМіноборониискусственный интеллект
Останні новини