Зеленський висловив подяку Байдену за його керівництво у підтримці України


Володимир Зеленський висловив подяку Джо Байдену, Конгресу США та всьому американському народу за підтримку України.

Про це Президент України повідомив перед зустріччю з Президентом США Джо Байденом, як зазначає  сайт глави Української держави.

«Дякую за вашу рішучу підтримку та рішення, які допомагають нам захищати українців, Україну – наш дім. Ми глибоко цінуємо, що Україна та Америка перебували пліч-о-пліч з перших моментів цього жахливого російського вторгнення. Ваша рішучість надзвичайно важлива для нашої перемоги», - підкреслив Зеленський.

Він нагадав про вчорашню зустріч G7+ щодо відновлення України, в якій взяли участь понад 30 країн, підкресливши, що формат зустрічі був дійсно корисним.

«Ми повинні відновити нормальне життя, і ми дуже цінуємо ваше лідерство, пане Президенте. У нас є 26 двосторонніх безпекових угод із партнерами, заснованих на безпековій декларації G7. Ми маємо потужну угоду з безпеки зі США, і ми вдячні за неї. Ми повністю її реалізуємо. Дуже важливо, що ми поділяємо спільне бачення безпекового майбутнього України – в ЄС і НАТО», - зазначив український лідер.

За словами Зеленського, Україна здійснює безпрецедентну кількість реформ на цьому шляху.

«Сьогодні ми маємо новий пакет підтримки – 7,9 мільярда доларів. Це буде величезна допомога! Я підняв питання Плану перемоги перед Президентом Байденом. Сьогодні ми готуємося обговорити деталі для покращення Плану, скоординувати наші позиції, погляди та підходи. Наші команди працюватимуть разом для реалізації наших майбутніх кроків», - підкреслив Президент України.

Він додав, що сьогодні провів зустрічі з членами Сенату та Палати представників США. І висловив їм подяку, а також всьому американському народу за непохитну підтримку.

«Разом ми повинні перемогти, ми переможемо», - наголосив Зеленський.


Теги статті: Конгрес СШАУкраїнаУкраинаЗеленскийДжо БайденБайден ДжозефБайден ДжоБайден
Останні новини