Біля Канарських островів відновили пошуки зниклих після аварії човна десятків мігрантів


У неділю рятувальні бригади відновили пошуки приблизно 48 мігрантів, які зникли безвісти після того, як їхній човен перекинувся біля іспанського острова Ель-Ієрро, що загрожує стати найсмертоноснішим подібним інцидентом за 30 років переправ з Африки на Канарські острови.

Про це повідомляє Reuters.

Дев’ять людей, серед яких одна дитина, загинули після того, як їхній човен затонув рано вранці в суботу, повідомили аварійно-рятувальні служби.

Рятувальники змогли врятувати 27 з 84 мігрантів, які намагалися дістатися іспанського узбережжя.

Журналіст Reuters повідомив, що в неділю одне судно берегової охорони вийшло з порту Ель-Ієрро, щоб відновити пошуки. Очікується, що до них приєднаються інші рятувальні судна, а також допомога з повітря.

Іспанська влада повідомила, що мігранти походять з Малі, Мавританії та Сенегалу.

Служби порятунку отримали дзвінок в суботу незабаром після півночі з човна, який знаходився приблизно за чотири милі на схід від Ель-Ієрро. За їхніми словами, він затонув під час рятувальної операції.

"Вони перебували в морі щонайменше два дні без їжі, і, схоже, виникла паніка перед тим, як човен перекинувся", – заявив журналістам у суботу Ансельмо Пестана, представник іспанського уряду на Канарських островах.

Він додав, що вітри й погана видимість значно ускладнили рятувальні роботи.

Три інші човни досягли Канарських островів протягом ночі, перевозячи 208 мігрантів.

Спокійне море і м’який вітер, характерні для кінця літа в Атлантичному океані біля берегів Західної Африки, спричинили новий приплив мігрантів, повідомила місцева влада цього місяця.

За даними прикордонного агентства Європейського Союзу Frontex, кількість мігрантів, які прямують з Африки на острови, цього року зросла на 154%: за перші сім місяців їх перетнули 21 620 осіб.

За 30 років переправлення мігрантів на острови найсмертоносніша корабельна аварія, зафіксована до сьогодні, сталася у 2009 році біля острова Лансароте, коли загинуло 25 людей.


Теги статті: безвісті зникліпропавшие без вестиІнцидентИнцидентМигрантымігрантиКанарские острова
Останні новини