ЗСУ зможуть захистити Вугледар, якщо збережуть лінію постачання, — BILD


Російські війська увійшли до Вугледара з південного сходу. Проте Збройні сили України досі мають шанси не дозволити ворогу захопити місто, вважає Юліан Рьопке.

Багатоповерхові будинки у Вугледарі на Донеччині стали справжньою фортецею, яку успішно захищає 72-га бригада ЗСУ. Останніми днями росіяни посилили атаки на місто, оточили його з трьох сторін і увійшли в місто з південного сходу, повідомив аналітик німецького видання BILD Юліан Рьопке.

Він зазначає, що українські сили контролюють єдиний шлях постачання на півночі в напрямку Курахового.

"Ми спостерігаємо, що в місті ще є кілька великих будівель, які залишаються під українським контролем. Ці будинки висотою до 10 поверхів добре захищають українських захисників. Проблема полягає в логістиці, щоб зберігалось постачання і місто не було оточене. У самому місті у ЗСУ ще є шанси окопатися та відбивати атаки," — заявив Рьопке, додавши, що на півночі ситуація дуже близька до того, що росіянам вдасться перерізати постачання.

Крім того, він зазначив, що російські окупанти захопили ще два села під Покровськом — Крутий Яр і Красний Яр.

Звідти до самого Покровська окупантам залишилося приблизно 9 км.

Згідно з інформацією Генерального штабу, на Времівському напрямку підрозділи наших військ на поточну добу відбили шість штурмів росіян недалеко від Вугледара, Богоявленки та Золотої Ниви.

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили 13 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій. Сили оборони відбили сім атак противника, шість бойових зіткнень ще тривають.


Теги статті: Юлиан РепкеРепке ДжулианНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнафронтВСУЗСУУгледар
Останні новини