РФ вночі атакувала Україну "шахедами": сили ППО знищили 11 БпЛА


У ніч на 2 жовтня Росія здійснила чергову атаку на Україну. На українські населені пункти ворог скерував 32 "шахеди".

Під час нічної боротьби сили ППО знищили 11 російських дронів-камікадзе, ще десяток вдалося подавити засобами РЕБ. Подробиці повідомили у Повітряних силах Збройних сил України.

Протягом ночі росіяни запустили по Україні 32 ударні дрони типу "Шахед", пуски здійснювалися з районів Приморсько-Ахтарська та Курська, РФ.

"В результаті протиповітряного бою авіацією, зенітними ракетними підрозділами, РЕБ та мобільними вогневими групами Сил оборони України збито 11 ударних БпЛА у Кіровоградській, Одеській та Сумській областях", – повідомили у Повітряних силах.

Також завдяки протидії засобів РЕБ було "локаційно втрачено" ще понад десяток "шахедів" у північній та центральній частинах України. Чотири ворожі дрони повернулися назад у Росію.

Один з російських "шахедів" приземлився у Черкаському районі.

"Минулося без потерпілих. Однак уламками було пошкоджено лінію електропередач, а також кілька сусідніх будинків і надвірну споруду. Нагадую, що про підозрілі знахідки слід відразу повідомляти екстреним службам: 101, 102", – зазначив уранці 2 жовтня очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

На Кіровоградщині, як зауважив начальник ОВА Андрій Райкович, також є збиті цілі. Нічна атака в регіоні минула без наслідків.


Теги статті: ЗСУВСУПВОППОНапад Росії на УкраїнуНападение России на УкраинуВойнаВійнаShahed-136Shahed-131
Останні новини