Forbes оголосив найбагатшу співачку у світі


34-річна Тейлор Свіфт стала найбагатшою співачкою у світі за даними Forbes. Її чистий капітал складає понад 1,6 мільярда доларів, що на 200 мільйонів більше за статки попартистки Ріанни.

Саме світовий тур Eras і продаж музичних альбомів дали Тейлор Свіфт у жовтні 2023 року можливість увійти до списку найбагатших людей. Як відзначає Forbes на своєму сайті, зараз знаменитість займає 2545 місце серед мільярдерів у всьому світі.

Ще на початку квітня її капітал становив 1,1 млрд доларів, а за 6 місяців зріс на 500 мільйонів. Зараз Тейлор Свіфт очолює рейтинг найбагатших жінок-музиканток, але все ще конкурує з репером Jay-Z, капітал якого оцінюють у 2,5 млрд доларів.

Відомо, що дебютувала попспівачка у 2006 році, але найбільшу популярність отримала лише у 2023-му. Статок їй забезпечили останній шостий музичний тур Eras, визнання людиною 2023 року за версією журналу TIME та деякі обережні, але впевнені кроки у розвитку кар’єри.

Зокрема, Свіфт стала першою музиканткою, яка здобула свій статок переважно завдяки пісням і концертам. 125 млн доларів – у стільки оцінили нерухомість артистки, усе інше – кар’єра: гонорари з виступів і гастролей й музичний каталог.

Тейлор Свіфт заробила близько 130 млн доларів лише на прослуховуваннях пісень у Spotify. Зокрема, її треки є й на інших музичних сервісах – Apple Music, YouTube Music і Amazon Music – і загалом сума складає близько 160 млн доларів.

Ранню успішність співачка отримала, ймовірно, завдяки допомозі батьків. Її родина була вищого середнього класу, що суттєво вплинуло на розвиток майбутньої зірки. Батько Скотт Свіфт працював біржовим маклером, а мати Андреа Свіфт – менеджером з маркетингу в рекламному агентстві, що приносило чистий капітал у 10 млн доларів.


Теги статті: РейтингАртистыАртистиРианнаForbesТейлор Свифт
Останні новини