Путін визначив для ЗС РФ конкретний "дедлайн", — ветеран розвідки


Кремль розраховує, що окупанти вийдуть на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей і потім зосередяться на трьох напрямках. Однак, зі слів генерала Василя Богдана, строки вже "підтискають", а ЗСУ плани зривають.

Президент РФ Володимир Путін має плани щодо просування своїх військ на фронті, але Сили оборони не допускають ворожих проривів.

Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" 10 жовтня розповів ветеран Служби зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан.

Він наголосив, що резерви ЗСУ, які підійшли на найгарячіші напрямки фронту, складаються з "дуже досвідчених та патріотично вмотивованих" військовослужбовців. Їхніми зусиллями вдається стримувати окупантів та не допускати прориву, на який розраховує президент РФ Володимир Путін.

"Він, звичайно, щоб за будь-яку ціну під час цієї літньо-осінньої кампанії до холодів і дощів все ж вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, отримати якийсь оперативний простір, а потім рушити на Запорізькому та Миколаївському напрямках, підтягнутися на Харківському", — пояснив Богдан.

Він запевнив, що, попри складнощі, зокрема й перебої у постачаннях зброї й техніки, захисникам вдається тримати фронт і не допускати серйозних проривів ЗС РФ.

"Ті тактичні позиційні бої, які відбуваються на окремих ділянках, є закономірним явищем, і його не потрібно сприймати панічно. Навпаки, ці події засвідчують силу, міць, готовність і наміри наших Збройних сил стосовно кардинальної й остаточної відсічі", — уточнив генерал.

З його слів, Кремль має плани, але реалізувати їх буде "дуже складно". Зокрема, РФ має проблему з мобілізацією, яку Путін не наважується оголосити офіційно.


Теги статті: РоссияРосіяВойнаВійнаЗСУВСУЗС РФВС РФПутінПутин
Останні новини