Росіян у Торецьку все ще не зупинили, - журналіст


За останню добу, 9 жовтня, російські сили просунулися в місті Торецьк Донецької області ще на 200 метрів.

Про це повідомив у Telegram український військовий журналіст Богдан Мирошников.

«У Торецьку нікого не зупинили», – зазначає він. – «Ті, хто стверджує протилежне, вводять в оману».

Противник постійно веде наступ, активно використовує диверсійно-розвідувальні групи. Бій триває в центрі міста за багатоповерхові будівлі. Прорив російських військ у Торецьку також показав український інформаційний ресурс DeepState, який оновив свої інтерактивні карти.

Лінія бойового зіткнення в Торецьку подібна до сендвіча: українські бійці та окупаційні сили можуть займати позиції в сусідніх будинках і навіть на різних поверхах однієї будівлі.

Використовувати танки для штурму російським військам заважає велика кількість ударних дронів і протитанкових ракетних комплексів. Застосування коригованих авіаційних бомб російські війська також зобов’язані обмежити, оскільки в умовах нечіткої лінії бойового зіткнення вони можуть завдати удару по своїм.

Тому загарбники роблять ставку на піхоту, якої у них багато, каже Мирошников: "Так вони повільно й просуваються — піхотними штурмами і хвилями". Великі втрати серед росіян не зупиняють їх, тому противник в Торецьку не зупинений, і немає ознак того, що він буде зупинений найближчим часом.


Теги статті: Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуТорецкВойнаВійнафронт
Останні новини