Заарештований російський "воєнкор"-пропагандист, що підтримував війну, відмовився бути солдатом


Російський пропагандист Єгор Гузенко, відомий як "Тринадцятий", який підтримує війну РФ в Україні, відмовився підписати контракт з МО РФ  після свого затримання. Він заявив, що важливіший на інформаційному фронті.

Про це повідомили російські ЗМІ. Схоже, що Z-блогер вирішив краще відсидіти, ніж загинути в Україні.

Російські видання, посилаючись на джерела, відзначають, що правоохоронці давно знали про місце перебування Гузенка, проте з різних причин його не затримували. Z-блогера схопили лише після його "зухвалої поведінки у рідному місті".

Після затримання Єгору Гузенку запропонували підписати контракт з Міноборони РФ та вирушити на війну в Україну, проте "Тринадцятий" одразу відмовився.

Гузенко заявив, що вже давно воює на інформаційному фронті.

Однак Єгор Гузенко брав участь не лише в інформаційній війні. У 2014 році він воював проти України разом із проросійськими бойовиками. У 2019 році він їздив із ПВК до Сирії.

У 2021 році він, щонайменше, двічі потрапляв у поліцію Санкт-Петербурга. Обидва рази Z-блогер застосовував газовий пістолет, як стверджував, з метою самооборони. Після останнього інциденту "воєнкор" був поміщений під домашній арешт, але "блогер" утік.

Слідство у справі було на деякий час призупинено, але у вересні 2023 року його поновили.


Теги статті: Гузенко ЕгорарештАрествоенкорросійська пропагандароссийская пропагандаРоссияРосія
Останні новини