Луценко довірив вести справу "сім’ї" підопічному Шокіна

Читать на русском
Луценко довірив вести справу "сім’ї" підопічному Шокіна
Луценко довірив вести справу "сім’ї" підопічному Шокіна

Генеральний прокурор України Юрій Луценко передав керівництво кримінальними справами Выктора Януковича та його подільників вірному слідчому прокуратури часів Віктора Шокіна - Володимиру Жербицькому.

"Справи економічних злочинів владного орг злоч угрупування часів Януковича передаю в керівництво заст військового прокурора генерал- лейтенанта Жербицького", - Луценко відкрив деталі кадрової перестановки в ГПУ у себе на сторінці в Facebook.

Крім того, генпрокурор України відзвітував в соцмережі про те, що ліквідував "управління, яке допитувало слідчих та оперів, що ведуть справи Майдану". Вести дане розслідування Луценко наказав персонально прокурору Сергію Горбатюку, з підзвітністю тільки очільнику ГПУ.

У липні минулого року екс-міністр доходів і зборів часів Януковича Олександр Клименко особисто подякував керівництву ГПУ часів Шокіна, окремо похвалив "принципові позиції" Жербицький і заступника генерального прокурора Давида Сакварелідзе. Колишній міністр уряду Миколи Азарова зазначив, що співробітники прокуратури допомогли захистити інтереси його брата Антона, який є співвласником холдингу "Юніссон Груп".

Як відомо, Володимир Жербицький встиг попрацювати при чотирьох начальників Генпрокуратури, в тому числі і при Віталії Яремі. Незважаючи на люстраційний закон, при Яремі, генерал зберіг в 2014 році свою посаду. Працюючи при Шокіні, Жербицький взяв участь під його керівництвом в гучному затриманні прокурора Краматорська і начальника по боротьбі з економічними злочинами Краматорської міліції за системне хабарництво.

У 2008-2010 роках, під час президентства Віктора Ющенка, прокурор Жербицький розслідував скандальну справу про (ліпшому на хабарі в 100 тисяч доларів) голові Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича. Саме за упіймання Зварича Жербицький отримав персональну нагороду від Ющенка.

У 2014 році жваво підтримав ініціативу прокуратури про повернення в армію гауптвахти, як покарання. У 2015 році президент Петро Порошенко відзначив Жербицького присвоєнням йому чину державного радника юстиції 2 класу.

znaj.ua

Дата і час 22 травня 2016 г., 19:49     Переглядів Переглядів: 2924