Чому екс-директор Звірівського мисливського господарства програв суд?

Читать на русском
Чому екс-директор Звірівського мисливського господарства програв суд?
Чому екс-директор Звірівського мисливського господарства програв суд?

У п’ятницю, 27 лютого, екс-директор Звірівського мисливського господарства Андрій Шпорук програв суд у спробі поновитися на своїй посаді. Справу вдалося виграти завдяки посильній роботі Відділу протидії корупції “Самооборони Волині”.

Ще раніше “Самооборона Волині” не раз повідомляла про протиправні дії, що вчинялися у державному підприємстві “Мисливське господарство Звірівське”. Чим більше активісти цікавилися цим об’єктом, тим більше відкривали для себе все нову й нову інформацію. І, як виявилося, це було недарма. Коли екс-директор підприємства, людина Колісника, Андрій Шпорук подав позов на Державне агентство лісових ресурсів України, самооборонівці не могли стояти осторонь цього процесу. Адже на той час уже було відомо, що Шпорук вчинив ряд правопорушень, будучи на посаді директора. Та все по порядку.

Засідання № 1

На перше судове засідання Андрій Шпорук приходить сам і заявляє, що звільнили його незаконно. Вимагає поновлення на посаді та відшкодування грошей за вимушений прогул.

Представник державного агентства Євген Багацький, на той час не дуже підготувавшись, зачитує заперечення із посиланнями на Трудовий кодекс та поясненнями, через що саме звільнили Шпорука.

А саме, мова йде про:

- несплату податків та соціальних внесків до Пенсійного фонду, зборів та обов’язових платежів, а також невиконання підприємством зобов’язань щодо виплати заробітної плати працівникам чи недотримання графіка погашення заборгованості із заробітної плати;

- надання в користування, оренду чи відчуження закріпленого за підприємством державного майна, майнових активів, земельних ділянок та інтелектуальної власності без погодження з органом управління майном.

 Натомість позивач, каже, мовляв, його ніхто не повідомляв, що він звільнений, та ще й він був на лікарняному.

Цікаво, що приїздять на суд і представники Добровольчого українсього корпусу Правого сектору. Принаймні про це свідчило їх авто та шеврони на куртках. Один із них втрапляє у зал засідань, інший – ні, через відсутність документів, що посвідчують особу. ДУКівець, що був на засіданні неодноразово вів перемовини із Шпоруком. Отже, було зрозуміло, що це – група підтримки позивача.

Засідання № 2

На наступне засідання до суду з’являється юристка Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Роза Обушко, а також представник профспілки колективу “Звірівського мисливського господарства”Роман Бокій. Разом із ним був і самооборонівець, заступник керівника Відділу протидії корупції “Самооборони Волині”Богдан Рущинський. Бокій подав заяву на те, щоб підприємство виступило третьою стороною у розгляді справи, а самооборонівець представляв його інтереси. На перше суддя дав згоду, щодо другого, то вимагав трохи інших юридично оформлених документів. На цьому друге засідання було завершене, адже третій стороні треба був час для ознайомлення із матеріалами справи.

Представник ДУКу, що підтримував Шпорука, сидить справа

Проте цікаво було побачити на засіданні в групі підтримки Шпорука не так ДУКівців, які вже звикли їздити до Ківерцівського районного суду, як скандальну працівницю “Звірівського МГ” Орисю Бандуру, яка на судовому засіданні із ще кількома своїми колегами ховалася від камер журналістів. Ймовірно через те, що перебувала на суді у свій робочий час. Проте опісля Бандура вирішує дати коментарі представникам ЗМІ, в яких звинуватила у поганій роботі нового директора підприємства Ярему Байду та Романа Бокія. Натомість виправдала Андрія Шпорука та їх колишнього начальника Богдана Колісника.

Сама ж Бандура уже встигла відзначитися скандалами. Так, вона була помічена на території приватного лісу “Майдан мисливський” під час рейду “Правого сектору Волині” звірівськими лісами. А згодом “Самооборона Волині” публікувала відео, де новий директор Ярема Байдарозповідає, як єгерша Орися Бандура вчиняє на підприємстві скандали та активно спілкується з Богданом Колісником, часто відвідуючи його дім на території “Звірівського МГ”.

Також Орися Бандура заперечила факт можливого підпалу готелю на території підприємства та зникнення 13-ти одиниць зброї. На противагу їй, Роман Бокій заявив, що ці факти підтверджені правоохоронцями, адже спільно з ними були виявлені ці неприємні обставини.

Засідання № 3

Третє засідання було, напевно, найцікавіше. Незмінні глядачі – активісти ДУКу, кілька працівників мисливського господарства та свідки – працівники Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Оскільки до справи доєдналася третя сторона, їй було надано слово. Представник колективу підприємства Богдан Рущинський надав ряд документів, що свідчили про значні зловживання Шпорука на посаді директора. Серед них:

Дата і час 06 березня 2015 г., 17:45     Переглядів Переглядів: 8107