Курс біткоїну впав, біржа збанкрутувала: катастрофа на ринку призвела до масштабних втрат

Читать на русском
Курс біткоїну впав, біржа збанкрутувала: катастрофа на ринку призвела до масштабних втрат
Курс біткоїну впав, біржа збанкрутувала: катастрофа на ринку призвела до масштабних втрат

Курс біткоїну за кілька тижнів упав на 20% (до 16 тис. доларів за монету), найбільша криптобіржа FTX збанкрутувала, а з рахунків клієнтів зникли 1 млрд доларів. Фактично, на ринку сталася справжня катастрофа.

Як повідомляє видання Reuters, за словами двох людей, знайомих із цим питанням, із криптобіржі FTX зникло не менше ніж 1 мільярд доларів клієнтських коштів. Засновник біржі Сем Бенкман-Фрід таємно переказав 10 мільярдів доларів клієнтських коштів із FTX у торгову компанію Bankman-Fried Alameda Research, повідомили Reuters.

За їхніми словами, більша частина цієї кількості коштів із того часу зникла. Одне з джерел оцінило суму, якої бракує, приблизно в 1,7 мільярда доларів. Інше сказало, що розрив становить від 1 до 2 мільярдів доларів.

За словами двох джерел, фінансову дірку було виявлено у звітах, якими Бенкман-Фрід поділився з іншими керівниками вищої ланки минулої неділі. За їхніми словами, у записах міститься актуальна інформація про ситуацію на той момент. Обидва джерела обіймали керівні посади у FTX до цього тижня і сказали, що були проінформовані про фінанси компанії вищим керівництвом.

Минулої неділі кількість виведення коштів клієнтами різко зросла після того, як Чанпен Чжао, генеральний директор гігантської біржі криптовалют Binance, заявив, що Binance продасть усю свою частку в цифровому токені FTX на суму не меншу ніж 580 мільйонів доларів "через нещодавні викриття". За чотири дні до цього новинне видання CoinDesk повідомило, що більшість активів Alameda на суму 14,6 млрд доларів зберігається в токені.

Дата і час 12 листопада 2022 г., 16:07     Переглядів Переглядів: 1970