За рік війни виручка російських компаній кума Путіна зросла втричі

Читать на русском
За рік війни виручка російських компаній кума Путіна зросла втричі
За рік війни виручка російських компаній кума Путіна зросла втричі

Віктор Медведчук займається у РФ нафтопродуктами.

Російські компанії «АТІ» і «Трейдпроект», які з 2022 року належать куму Путіна Віктору Медведчуку , показали рекордний виторг у 291,7 млрд рублів, передає The Insider .

З цієї суми фірма "АТІ" заробила 288,7 млрд рублів. При цьому собівартість продажів компанії та інші витрати перевищили виторг. "АТІ" закрила рік зі збитком у 30 млн рублів.

Чистий прибуток компанії "Трейдпроект" за рік склав майже 88 млн рублів при виручці в 3 млрд рублів. Для порівняння, в 2021 році загальний виторг цих двох фірм склав 98,8 млрд рублів, тобто майже втричі менше.

«Трейдпроект» постачає пальне комунальним підприємствам у Липецькій області, а також володіє 33 заправками у Липецькій, Тюменській та Курганській областях. «АТІ» надає брокерські послуги на ринку нафти та газу.

Раніше «Схеми» та Scanner project дізналися, що з кінця 2021 та середини 2022 року ці юрособи контролюються акціонерним товариством «ГК Маркет», яке пов’язане з оточенням Медведчука. Наприкінці 2022 року «ГК Маркет» заснувало ще дві нафтовидобувні компанії – «ІНГТ» та «КНК».

Українського олігарха Віктора Медведчука, відомого також як кума Володимира Путіна, було затримано СБУ у квітні 2022 року, після того як втік з-під домашнього арешту. Його звинувачували у державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів у Криму. У вересні 2022 року Медведчука обміняли на захисників «Азовсталі». Згодом президент України Володимир Зеленський позбавив його українського громадянства.

Дата і час 04 травня 2023 г., 23:22     Переглядів Переглядів: 2175