Зеленський відвідає Францію

Читать на русском
Зеленський відвідає Францію
Зеленський відвідає Францію

З Берліна, де 14 травня президент України Володимир Зеленський перебував із офіційним візитом, глава держави відвідає Францію, де його вже сьогодні зустрінуть прем’єр-міністр Елізабет Борн та міністр закордонних справ Катрін Колонна. Вже у понеділок Зеленський зустрінеться зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном.

Зустріч відбудеться у Версальському палаці. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Le Figaro.

За даними видання з Німеччини, Зеленський вирушить до Франції.

"Президента України Володимира Зеленського очікують на території Франції цієї неділі. Він має приземлитися рано ввечері на авіабазі Велізі Вілакубле. Його зустрінуть прем’єр-міністр Елізабет Борн і міністр закордонних справ Катрін Колонна. За нашими даними, український президент зупиниться в готелі "Інерконтиненталь" і вилетить у понеділок о 7:30 ранку із Орлі", – пише видання.

За даними журналістів, головною метою поїздки, яка не була анонсована, стануть переговори Зеленського з його французьким колегою, президентом Макроном.

"Його має прийняти президент республіки Еммануель Макрон у понеділок вранці у Версальському палаці, повідомили нам із близьких джерел. Однак він не братиме участі у саміті "Choose France", в якому бере участь президент республіки. Служба охорони забезпечить його безпеку", – зазначено у повідомленні. .

У Le Figaro нагадали, що Париж стане третьою столицею, яку відвідає Зеленський у рамках закордонної поїздки. Журналісти також нагадали, що закордонні візити Зеленського відбуваються під час підготовки України до контрнаступу. І хоча він ще не почався, українським військам вдалося відкинути російських окупантів на Бахмутському напрямку на кілька кілометрів.

Дата і час 14 травня 2023 г., 21:19     Переглядів Переглядів: 1730