АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

У Харкові офіцер ЗСУ наказав підлеглим вбити патрульних, котрі його переслідували

Читать на русском
У Харкові офіцер ЗСУ наказав підлеглим вбити патрульних, котрі його переслідували
У Харкові офіцер ЗСУ наказав підлеглим вбити патрульних, котрі його переслідували

У Харкові офіцер ЗСУ, який командує взводом МТЗ однієї з військових частин, арештований за посягання на життя патрульних.

Про це редакція 368.media дізналася з ухвали Ленінського райсуду за ст. 348 КК.

Шостого грудня 2022 року четверо патрульних разом із працівником військової служби правопорядку заступили на нічне чергування. На вулиці патрульні побачили зелену Mazda B2500 із відсутніми номерними знаками. Було ухвалено рішення про зупинку зазначеного транспортного засобу, але водій на неодноразові вимоги виявлені поліцейські через гучномовець та проблискові маячки не реагував, вимоги до зупинки не виконував. Його переслідували до в’їзду на територію військової частини, що розташована на території підприємства (адреса вилучена редакцією 368.media через воєнний стан в Україні).

Біля в’їзду патрульні підійшли до авто, представилися та попросили надати водія особисті документи та документи на ТЗ, на що офіцер, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, почав безпідставно висловлюватись у грубій нецензурній формі.

Військовослужбовець, показуючи свою неповагу до правоохоронців, розуміючи що може спричинити шкоду життю та здоров’ю працівників поліції, які були попереді та збоку автомобіля, різко почав рух біля воріт, які ще не були відчинені. Внаслідок цього один за патрульних отримав травми від хвіртки.

Щоб зупинити порушника працівник військової служби правопорядку зробив два вистріли з АК-74 біля автомобіля, але це ні на що не вплинуло. Офіцер на Mazda проїхав до боксів. Весь цей час він через вікно викрикував «Гаси сміття!». Тобто він закликав інших військовослужбовців позбавити життя працівників поліції.

Поліцейські попрямували територією переслідувати порушників. Підбігши до боксу, в який заїхав автомобіль, правоохоронці побачили агресивно налаштованих солдатів зі зброєю в руках і почули знову від водія заклики до вбивства.

Відчуваючи реальну небезпеку правоохоронці розділилися по двоє і попрямували з різних боків від приміщення боксів. Двоє через огорожу залишили територію ВЧ, а інші продовжували ховатись за боксами, спостерігаючи за станом подій.

Один із патрульних викликав підкріплення. Тим часом на території військової частини п’яний офіцер виїхав із боксу і попрямував до інших воріт з метою покинути територію. Весь цей час він продовжував закликати військових убити патрульних. На виїзді він побачив автомобіль патрульних та вийшов з авто.

Далі нетверезий офіцер ЗСУ з пістолета розпочав прицільну стрілянину по вказаних поліцейських. Усього зробив не менше семи пострілів. На попередження патрульних він не відреагував. Патрульні застосували заходи примусу. На цей час порушник перебуває у слідчому ізоляторі.


Теги: АрестарештвбивствоУбийствоУголовное делоЗСУВСУ

Дата і час 17 липня 2023 г., 10:47     Переглядів Переглядів: 3275
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
4.394402