Філатов повернувся на стежку брутальних скандалів

Читать на русском
Філатов повернувся на стежку брутальних скандалів
Філатов повернувся на стежку брутальних скандалів

Мер Дніпра поглузував із загибелі майже пів сотні містян внаслідок російського ракетного обстрілу. Та заявив, що “нічого не винен” постраждалим.

Міський голова Дніпра Борис Філатов потрапив у черговий скандал через блюзнірське спілкування з містянами. Зокрема, у соцмережах мер нагрубіянив людям, які втратили житло внаслідок російських обстрілів, принизив пам’ять загиблих від ворожих атак, а також пригрозив працівникам Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова, що рятують тяжко поранених на фронті українських бійців. Пост про це зі скриншотами листувань виклав у Facebook користувач Орест Мельник.

Так, дніпрянці Валентині Перепелиці, чию квартиру було знищено внаслідок російської ракетної атаки 28 липня, Борис Філатов цинічно порадив “тішитися, що жива, на відміну від мешканців 118-го будинку” (житловий будинок, розбомблений росіянами 14 січня, внаслідок чого загинуло 46 людей). Мер заявив, що “нічого не винен” постраждалій, бо “не стріляв ракетами” по її квартирі, а допомагати йому “є кому”. Додав: “мешканці елітного комплексу "кататимуть" мені публічні істерики в інтернеті в останню чергу”.

філатов qhiqqkiqzridxant

Така відповідь міського голови, на думку Ореста Мельника, “є приголомшливо байдужою”. Блогер також оприлюднив повідомлення з погрозами, яке Філатов написав іншому місцевому жителю:

“Х***ос, просто дай свої координати. Я організую нам зустріч. У тебе буде повне право висловити мені все в обличчя, а у мене організувати тобі зустріч із військкоматом”.

філатов

Мер Дніпра також неодноразово публічно висловлював зневагу до працівників обласної клінічної лікарні імені Мечникова. В одному з постів він назвав лікарів “ботофермою” та зазначив, що не хоче “витрачати час” на спілкування з ними. А на головного лікаря Сергія Риженка накинувся з погрозами: “Хвора самозакохана істота, запам’ятай – я граю довго. Я публічно кажу – я зроблю тебе токсичним”.

філатов

“Я так розумію, що повага у відношенні до городян, це не про Вас! А жаль”, – відповіла Філатову медична працівниця Ніна Мороз.

філатов

“З публічним статусом та політичною роллю пана Філатова виникає доречне питання: чи не варто йому переглянути свою комунікаційну стратегію, як мера міста Дніпра та безпосереднього представника влади, якщо він хоче служити прикладом для інших та підтримувати гідний рівень дискусії?”, – питає Орест Мельник у своєму пості.

Нагадаємо, раніше Борис Філатов заявив, що мешканцям багатоповерхівки у Дніпрі, пошкодженої росіянами 28 липня, не варто розраховувати на компенсацію, оскільки, за словами мера, житловий комплекс не було введено в експлуатацію, а квартири у ньому були призначені для перепродажу або здавання в оренду. Водночас, люди заявляють, що мешкали в будинку.

філатов

Допис в Instagram мешканки будинку, пошкодженого внаслідок російської атаки 28 липня

Наслідки російського ракетного удару по житловому комплексу у Дніпрі 28 липня

Ще раніше, 21 червня, головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко заявив про намір міського голови здійснити рейдерське захоплення медзакладу. Борис Філатов відповів брутальними образами на адресу відомого медика, назвавши його “мерзотою”, “метросексуалом”, “керівником санепідемстанції”.

Торік мережу збурило відео наради у Zoom, яку Борис Філатов проводив з депутатами міськради у перші дні повномасштабної агресії РФ проти України. Мер сіяв поміж обранцями песимістичні настрої, заявляючи, що Київ може бути окупований у найближчі дні, бо Україна має недостатньо зброї, а росіяни “недурні люди”. Водночас Філатов допускав перемови із загарбниками про федералізацію України.

З огляду на численні скандали та ознаки державної зради у діях міського голови жителі Дніпра неодноразово закликали до запровадження у місті військової адміністрації.

Автор: Мар’яна Полегенько

Дата і час 06 серпня 2023 г., 11:25     Переглядів Переглядів: 3284