ЗМІ встановили, хто вербував громадян Куби на війну проти України

Читать на русском
ЗМІ встановили, хто вербував громадян Куби на війну проти України
ЗМІ встановили, хто вербував громадян Куби на війну проти України

Вербуванням громадян Куби на війну проти України займався співробітник Російської академії наук. Їх зазивали працювати на будівництвах у тилу, але пізніше вручили форму та контракти Міноборони РФ.

Про це повідомляє російське видання "Важливі історії".

На початку місяця силовики Куби заявили, що розкрили вербувальну мережу найманців для участі у війні проти України на боці РФ.

"У цій справі затримали 17 жителів острова: за даними відомства, троє з них брали участь у схемі вербування, - решта 14 осіб зізналися, що добровільно вступили до лав найманців в обмін на російські паспорти, оплату квитків на літак і грошову винагороду", - ідеться в матеріалі.

Кубинцям пообіцяли, що на передову відправляти не будуть

Частина найманців зізналася, що вони заздалегідь знали про співпрацю з російською армією. Однак їм обіцяли, що їх задіють для роботи в тилу як будівельників.

"Рити укріплення або допомагати відновлювати міста. Коли в Росії нам вручили форму і сказали йти на тренування, я зрозумів, що йдеться зовсім не про будівництво", - сказав найманець.

Як виправдання кубинці говорили, що вони знайшли для себе спосіб вирватися з Куби.

Також найманці пояснили, що їх зацікавили великі, за мірками Куби, виплати. Однак кубинці заявили, що нібито нікого вбивати вони не хотіли і вмирати теж.

Дата і час 28 вересня 2023 г., 23:32     Переглядів Переглядів: 1993