АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Ердоган розкритикував ідею евакуації сектору Газа

Читать на русском
Ердоган розкритикував ідею евакуації сектору Газа
Ердоган розкритикував ідею евакуації сектору Газа

Президент Туреччини заявив, що Ізраїлю необхідно дозволити доставку гуманітарної допомоги до сектору Газа через єгипетський контрольно-пропускний пункт Рафах після того, як до Єгипту прибув перший літак із турецькою допомогою. Він також назвав ізраїльський військовий наказ про евакуацію півночі сектору Гази "неприйнятним".

МЗС Туреччини заявило, що заклик Ізраїлю до жителів Гази перебратися на південь протягом 24 годин перед запланованим наземним наступом був "абсолютно неприйнятним", нелюдським та порушенням міжнародного права.

"Примус 2,5 мільйонів жителів Гази, які протягом кількох днів зазнавали невиборчих бомбардувань і були позбавлені електрики, води та їжі, мігрувати на вкрай обмеженій території, є явним порушенням міжнародного права і йому немає місця у людяності. Ми очікуємо, що Ізраїль негайно виправить цю серйозну помилку і терміново припинить свої нещадні дії проти цивільного населення у секторі Газа", - цитує заяву Reuters.

Наразі ізраїльська авіація розкидає листівки у секторі Газа із закликом до мирних жителів евакуюватися протягом 24 годин. Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель назвав терміни, встановлені ЦАХАЛ для евакуації, нездійсненними:

"Мирні жителі повинні бути попереджені про військові операції, що наближаються, але абсолютно нереалістично, що один мільйон людей може переїхати за 24 години"


Теги: Гуманітарна допомогаГуманитарная помощьЭвакуацияХАМАСТуреччинаТурцияАтака на ІзраїльВойнаВійнаЦАХАЛСектор ГазаЕвакуаціяЭрдоган Реджеп Тайип

Дата і час 13 жовтня 2023 г., 18:41     Переглядів Переглядів: 2275
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.07526