АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Топпосадовцю «Енергоатому» висунули підозру в корупції

Читать на русском
Топпосадовцю «Енергоатому» висунули підозру в корупції
Топпосадовцю «Енергоатому» висунули підозру в корупції

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру генеральному директору відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом»  Миколі Божку в завданні майже 100 млн грн збитків державному підприємству.

НАБУ та САП повідомили про підозру п’ятьом особам. Йдеться про генерального директора відокремленого підрозділу ДП НАЕК «Енергоатом», начальника кошторисно-договірного відділу відокремленого підрозділу ДП НАЕК «Енергоатом», керівника приватної компанії, його заступника та працівника юридичного відділу компанії. Дії осіб кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК.

У справі фігурує компанія ТОВ «БК КБР», з якою уклали договір про завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

У грудні 2020 року між ВП «Атомпроектінжиніринг» і заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір на завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. З метою заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн до 1,497 млрд гривень, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю.

Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП «НАЕК «Енергоатом» набагато дорожче. У результаті цих дій ДП НАЕК «Енергоатом» переплатило майже 100 млн грн.

Нагадаємо, САП направила до суду справу про хабар від колишнього народного депутата Максима Микитася директору ВП «Атомпроектінжиніринг» Ігорю Орлову. Останньому визначили запобіжний захід у вигляді застави.

368.media


Теги: Божко НиколайБК КБРООО БК КБРТОВ БК КБРСАПНАБУКоррупцияКорупціяЭнергоатомГП НАЭК ЭнергоатомЕнергоатом

Дата і час 25 жовтня 2023 г., 20:23     Переглядів Переглядів: 1975
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.068774