Reuters опублікувало репортаж про будівництво Україною оборонних ліній під Куп’янськом

Читать на русском
Reuters опублікувало репортаж про будівництво Україною оборонних ліній під Куп’янськом
Reuters опублікувало репортаж про будівництво Україною оборонних ліній під Куп’янськом

"Ряди білих бетонних барикад та мотки бритвенного дроту тягнуться відкритим полем більш ніж на кілометр. Під покривом темряви риються траншеї з найпростішими житловими приміщеннями. Неподалік гуркотить артилерія", – описує картину видання.

Військовий інженер із позивним «Ящірка» розповів, що зазвичай спочатку скидаються «зуби дракона», потім котушки колючого дроту, а потім міни, якщо вони їх використовують. Інший військовослужбовець "Лінкс" додав, що Україна намагається використовувати якнайменше мін, щоб не залишати небезпечні боєприпаси на своїй території.

За кількасот метрів за «зубами дракона» йдуть роботи з розширення мережі траншей для особового складу, укріплених дерев’яними балками, де розташовані житлові приміщення та дерев’яні двоярусні ліжка.

«Я вважаю, що більшість цих бар’єрів слід було побудувати набагато раніше, можливо, навесні. Це займає надто багато часу», – сказав він.

Такі будівельні роботи Україна активізувала останніми місяцями, "перекладаючи свої військові операції проти Росії на більш оборонну основу". Експерти вважають, що це може звільнити частину живої сили з фронту, що допоможе відновити сили, а також захистити фланги у разі наступу ЗСУ.

"Українці зараз переходять в оборонну позицію, тому що їхній наступ досяг кульмінації", – вважає старший науковий співробітник із наземних війн у Королівському інституті збройних сил Джек Уотлінг.

За його оцінкою, Росія повернула собі ініціативу на полі бою та може обирати, куди атакувати. А оскільки запаси артилерійських боєприпасів у ЗСУ скорочуються, рівень російських втрат знижується. Це полегшує Москві створення нових підрозділів, які згодом зможуть дозволити їй відкрити нові напрямки атаки.

09.01.2024 - різне eiqdikxiqxrant

Дата і час 11 січня 2024 г., 10:54     Переглядів Переглядів: 1803