Суддя ВАКС Ткаченко відмовився продовжувати строк розслідування щодо справи Микитася, – ЦПК

Читать на русском
Суддя ВАКС Ткаченко відмовився продовжувати строк розслідування щодо справи Микитася, – ЦПК
Суддя ВАКС Ткаченко відмовився продовжувати строк розслідування щодо справи Микитася, – ЦПК

НАБУ та САП були вимушені завчасно завершити розслідування у кримінальному провадженні щодо заволодіння коштами Міністерства оборони України на суму понад 312 млн грн через суддю ВАКС Олега Ткаченка.

Про це у Facebook повідомив голова ЦПК Віталій Шабунін.

"Розповім вам як "Слуги Народу", Татаров і суддя ВАКС відмазують від тюрми екснардепа Микитася за крадіжку у військових 312 млн. Памʼятаєте влада парила суспільству і західним партнерам, що питання з "правками Лозового" закрите?

Вони брехали. Нижче – про чергове вбивство ТОП корупційної справи "правками Лозового".

Отже, суддя ВАКС Ткаченко відмовився продовжувати розслідування по Микитасю. При цьому, після повідомлення про підозру фігурантам минуло всього 3 місяці.

Через це НАБУ/САП були вимушені завчасно завершити розслідування крадіжки 312 млн грн на будівництві складів Міноборони. Оскільки 3-місячний строк (після підозри) завершувався, то НАБУ/САП подали клопотання про продовження строку. Такий порядок передбачає чинна частина "правок Лозового", які вже кілька років зберігають "слуги" (на чолі з Іонушасом/Татаровим).

Клопотання НАБУ і САП подали ще 12 січня. Слідчий суддя Ткаченко був зобов’язаний розглянути його протягом трьох днів.

Але суддя спершу затягнув розгляд, а потім відмовив у продовженні строку. І зробив це Ткаченко за лічені дні до його завершення.

Згідно з даними судового реєстру, на початку січня детективи ще оглядали носії інформації, отримували ухвали про доступ до речей і документів, планували допити свідків, частина з яких виїхала з України і т.д.

Окремі вітання ВСІМ суддям ВАКС, які неспроможні прибрати зі слідчих суддів зашквареного Ткаченка. Це, до речі, одна з ознак серйозних проблем з антикорсудом".

Дата і час 25 січня 2024 г., 11:44     Переглядів Переглядів: 2335