ЄС вводить жорсткі правила: можуть торкнутися X, TikTok та Booking.com, — Reuters

Читать на русском
ЄС вводить жорсткі правила: можуть торкнутися X, TikTok та Booking.com, — Reuters
ЄС вводить жорсткі правила: можуть торкнутися X, TikTok та Booking.com, — Reuters

Новий закон ЄС про цифрові ринки запроваджує жорсткі технологічні правила, визначені як правила для "брамників".

Такі технологічні гіганти, як соцмережі X (колишній Twitter) та TikТok зі своїм холдингом ByteDance, а також найбільший сайт бронювання житла Booking.com можуть потрапити до списку компаній, які підпадуть під нові, жорсткіші правила конкуренції Євросоюзу. Про це повідомляє Reuters.

Як пояснює агентство, новий закон ЄС про цифрові ринки (DMA) визначає компанії з більш ніж 45 мільйонами щомісячних активних користувачів та ринковою капіталізацією 75 мільярдів євро (81 мільярд доларів) як так званих "брамників", які надають основні послуги платформи для бізнес-користувачів.

Так, компанія ByteDance була названа "брамником" у липні 2023 року, але TikTok оскаржив це рішення у другому вищому суді Європи. Компанія Booking.com заявила, що очікує потрапити до групи "брамників" у 2024 році завдяки збільшенню кількості користувачів.

Що змінює для "брамників" новий закон ЄС

Починаючи з 7 березня, такі компанії:

"Тепер Комісія має 45 робочих днів, щоб вирішити, чи слід призначати компанії як "брамників". Комісія також оцінить будь-які аргументи, висунуті подавшими заявку компаніями, щоб спростувати презумпцію про те, що вони мають бути призначені в такій якості", — заявив орган із забезпечення дотримання конкуренції ЄС.

Нагадаємо, що такими "брамниками" у 2024 році були визначені Alphabet (Google), Amazon, Apple, Meta та Microsoft.

Крім того, Єврокомісія має намір накласти штраф на технологічного гіганта Apple за монопольну поведінку на ринку стрімінгової музики за скаргою Spotify.

Дата і час 04 березня 2024 г., 07:16     Переглядів Переглядів: 2322