Президент Франції заявив про відсутність обмежень у підтримці України - ЗМІ

Читать на русском
Президент Франції заявив про відсутність обмежень у підтримці України - ЗМІ
Президент Франції заявив про відсутність обмежень у підтримці України - ЗМІ

Президент Франції Еммануель Макрон на зустрічі з лідерами партій заявив, що не існує жодних обмежень і червоних ліній у підтримці Францією України.

Про це повідомили виданню Le Figaro учасники цієї зустрічі, що відбулась у четвер в Єлисейському палаці.

"Президент дуже серйозно говорив про необхідність швидкої мобілізації додаткових ресурсів для боротьби з російською загрозою в Україні ", - зазначив депутат Бертран Панше.

За його словами, із картою в руках Макрон пояснював ризики відступу від лінії фронту на користь російської армії.

"Він пояснив нам, по суті, що як тільки ми підтримаємо Україну, але почнемо говорити, що обмежуємо себе у цій підтримці, Володимир Путін, швидше за все, матиме успіх", - сказав інший учасник зустрічі, яка тривала майже три години.

Опоненти президента вкотре розкритикували його висловлювання про можливість введення сухопутних військ. Лідер ультраправих Жордан Барделла вважає, що саме Франція має встановлювати межі. "Я думаю, що роль Франції полягає в тому, щоб встановлювати червоні лінії. З того моменту, як ми розглядаємо можливість відправки французьких військ... проти такої ядерної держави, як Росія, я вважаю, що це безвідповідально і надзвичайно небезпечно", - заявив голова "Національного об’єднання".

Голова правої партії "Республіканці" Ерік Чіотті назвав пропозицію президента недоречною. "Я також сказав президенту Республіки, що неприпустимо використовувати конфлікт в Україні напередодні європейських виборів. Було б неприйнятним експлуатувати український конфлікт менш ніж за сто днів до європейських виборів", – заявив Чіотті.

Дата і час 07 березня 2024 г., 18:36     Переглядів Переглядів: 1656