The Financial Times: Частина західних компаній передумали йти з РФ

Читать на русском
The Financial Times: Частина західних компаній передумали йти з РФ
The Financial Times: Частина західних компаній передумали йти з РФ

За даними The Financial Times, одразу кілька європейських компаній змінили плани щодо ліквідації російського бізнесу, хоча заявляли про це раніше.

Джерела FT повідомляють, що після 24 лютого 2022 року підприємці опинилися "між молотом і ковадлом" і бачили у відході з РФ "моральний імператив". Проте настрої за два роки війни "помітно змінилися".

Як приклади компаній, які не стали згортати роботу в Росії, видання називає Natura (виробник косметики Avon Products); виробника промислових газів Air Liquide, британський Reckitt, який займається побутовою хімією та засобами гігієни; а також британський Unilever, який робить продукти харчування, побутову хімію та засоби гігієни. Усі вони передумали йти з Росії, тому що "бюрократичні перепони", що заважають цьому, посилилися, а споживча активність – відновилася, пояснює FT.

Бюрократичними перепонами називають позицію російської влади, яка вимагає від компаній продати активи з 50% знижкою і заплатити податок 15%, якщо вони хочуть піти з РФ. При цьому знайти покупця для російських активів, який би не знаходився під санкціями Заходу та влаштував владу РФ, стає дедалі важче.

Дата і час 28 травня 2024 г., 12:23     Переглядів Переглядів: 2227