Єменські хусити завдали ракетного удару по грецькому судну

Читать на русском
Єменські хусити завдали ракетного удару по грецькому судну
Єменські хусити завдали ракетного удару по грецькому судну

Єменські хусити атакували ракетами грецький балкер у Червоному морі. Судно, що йшло під прапором Маршаллових островів, зазнало пошкоджень, але продовжило рух.

Про це повідомляє Twitter-акаунт (X) Центрального командування Збройних сил США (CENTCOM).

За даними американського військового відомства, інцидент стався вчора, 28 травня, між 12:05 і 13:40 за часом місцевим часом.

Зазначається, що бойовики-хусити запустили п’ять протикорабельних балістичних ракет з районів Ємену у бік акваторії Червоного моря.

"M/V Laax, грецький балкер під прапором Маршаллових островів, повідомив, що був уражений трьома ракетами, але продовжив свій рейс. Повідомлень про постраждалих з кораблів США, коаліції чи торговельних суден немає", – говориться в заяві Центркому.

Крім того, йдеться в звіті, між вранці та ввечері того ж дня американські сили (USCENTCOM) "успішно знищили п’ять безпілотних авіаційних комплексів" над Червоним морем, запущених з території Ємену, контрольованої хуситами.

"Було встановлено, що системи становлять безпосередню загрозу для торгових суден у регіоні", – зазначили в Центркомі.

Також у заяві вказується, що дії зі збиття таких повітряних цілей вживаються з метою захисту судноплавства, та щоб "зробити міжнародні води більш безпечними для суден США, коаліції та торговельних суден".

Дата і час 29 травня 2024 г., 07:41     Переглядів Переглядів: 1553